accupunctuur amsterdam

Wat is Chinese Acupunctuur?

Acupunctuur behandeling bij nervus facialis parese in China (foto gemaakt door Marina van Kuilenburg)
Acupunctuur behandeling in China


Het woord acupunctuur komt van het Latijnse "acus punctura", dat letterlijk "naalden steek" betekent. Het is een onderdeel van de Chinese Geneeskunde en men schat dat het rond 3000 v. Chr. is ontstaan.

accupunctuur amsterdam

 

 

 

 

acupunctuur meridianen kaart

Basisprincipe

Het basisprincipe van de acupunctuur is de circulatie van de levensenergie Qi. Deze stroomt via een ingewikkeld stelsel van meridianen door ons lichaam. Bij ziekte is er een verstoring van het energie-evenwicht.
Acupunctuur is de meest bekende TCM techniek, waarbij naalden op nauwkeurig omschreven punten worden ingebracht. Hierdoor kan de Qi beïnvloed worden en kunnen blokkades worden opgeheven.

 

Bekendheid

Acupunctuur is verreweg de meest bekende TCM discipline in Europa. Deze bekendheid is ontstaan door de goede resultaten bij pijnbestrijding. Met acupunctuur kunnen echter nog veel meer aandoeningen behandeld worden. De Wereldgezondheid Organisatie (WHO) heeft een lijst gepubliceerd van ziektes, waarvan onomstotelijk vast staat dat zij door middel van acupunctuur te genezen, c.q. te verbeteren zijn.

 

 

Wanneer kan acupunctuur helpen?

 

De Wereldgezondheid Organisatie beschrijft een lijst van aandoeningen waarbij acupunctuur kan helpen. Ook bij kinderen zie je vaak erg goede resultaten bij acupunctuurbehandelingen. Wilt u weten of acupunctuur iets kan doen bij de klachten die u heeft, klik dan hieronder voor een uitgebreide lijst met aandoeningen waarbij acupunctuur kan helpen. Als uw klachten er niet bij staan wil dat niet zeggen dat acupunctuur niets voor u kan betekenen. U mag altijd contact opnemen om te overleggen of voor evt. meer informatie.
Voor een volledige indicatielijst kunt u kijken op: www.acupunctuur.nl